Weekend-ul trecut am fost intr-o scurta vizita de lucru in Baden-Baden.

Baden-Baden este o satatiune balneara, cu parfum special, deosebit, situata la marginea muntilor Padurea Neagra. In cele 2 zile pline, am vazut foarte multe locuri si am aflat foarte multe lucruri.

Va las sa vedeti “traseul meu” prin Baden-Baden si imprejurimi.

Mai multe informatii gasiti si aici: http://www.historia.ro/exclusiv_web/travel/articol/un-strig-t-r-sun-baden-baden-vin-ru-ii

IMG_0001Inca nu rasarise soarele cand am plecat spre auroport. Abia in avion, inainte de decolare l-am vazut la orizont, intre doua cozi de avion.
Pe autobanda catre Baden-Baden

IMG_0002

Mancare de post foarte gustoasa si sanatoasa, alaturi de schinduc, o tuica de schinduc, o planta cu proprietati miraculoase, asemanatoare gingsengului. http://www.agerpres.ro/lifestyle/2015/03/10/licori-cu-gust-tuica-cu-schinduc-bautura-cu-proprietati-miraculoase-tinuta-secret-de-calugarii-de-pe-ceahlau-11-52-16
Drumul catre pensiune este printre dealuri pline de vita de vie.
Pensiunea Traube – Baden-Baden
Muntele Merkur, cu funicularul Merkurbergbahn si turnul panoramic.
Vedere Baden-Baden de pe dealul unde se afla capela „Michael Stourdza”
Hohenbaden Old Castle (Altes Schloss Hohenbaden) http://www.schloesser-und-gaerten.de/en/our-monuments/castles/hohenbaden-old-castle/home/
Alee cu mangrove. Pe vremuri, semnul nobililor era reprezentat de pielea cat mai alba, nu bronzul. Domnitele vremurilor apuse se plimbau pe aceste alei pentru a-si proteja pielea de soare.
Lichtentaler Allee http://www.baden-baden.de/en/tourist-information/places-of-interest/parks-gardens/lichtentaler-allee/
Bust Clara Schumann – pianista si compozitoare – pe Lichtentaler Allee
Bust Johannes Brahms pe Lichtentaler Allee

IMG_0014
IMG_0015

IMG_0016Arhitectura mica: Pavilionul Bénazet în stil elvețian în Dahlia Garden

IMG_0017

Funicularul Merkurbergbahn care urca pe muntele Merkur http://www.stadtwerke-baden-baden.de/merkur-bergbahn/
IMG_0020Funicularul Merkurbergbahn care coboara de pe muntele Merkur http://www.stadtwerke-baden-baden.de/merkur-bergbahn/
In viteza cu funicularul Merkurbergbahn care urca pe muntele Merkur http://www.stadtwerke-baden-baden.de/merkur-bergbahn/
Turnul panoramic de pe muntele Merkur
Resedinta Turgeniev Scriitorul rus cel mai legat de Baden-Baden rămâne Ivan Turgheniev. Semnele popasului său în staţiune sunt luate în calculul oricărui traseu turistic. E vorba în primul rând de vila sa, de pe Fremersbergstrasse, nr. 47, semnalată prin tăbliţa Reşedinţa Turgheniev. Nu departe de acolo, pe Lichtentaler Allee, poate fi văzut bustul lui Turgheniev, inaugurat în 2000, cu inscripţia: „Ivan Turgheniev. Baden-Baden. 1863-1870” Aici, la Baden-Baden a avut loc cearta istorică dintre Turgheniev şi Dostoievski. Dacă ar fi să-l credem pe autorul romanului Crimă şi pedeapsă, controversa a luat naştere în chestiunea Maicii Rusii. Spre indignarea lui Dostoievski, slavofil convins, Turgheniev susţinea superioritatea nemţilor asupra ruşilor.
Pe amprenta lacului si a fantanii, pe vremuri era resedinta Stourdza. In centrul statiunii Baden-Baden, foarte aproape de resedinta printului de Baden.
Teatrul din Baden-Baden http://www.baden-baden.de/en/exhibitions-and-events/event-locations/theater/
Slot machine (1776-1915) functionala si azi, la cazinoul din baden-Baden
Slot machine (1776-1915) functionala si azi, la cazinoul din baden-Baden
Jean Jacques Bénazet (născut 3 decembrie 1778 în Foix; † 03.13.1848 la Paris) a fost un antreprenor francez în Baden-Baden. Jacques Bénazet fost fiul unui fierar. A studiat dreptul la Bordeaux și practicat un timp avocatura. El a fost unul dintre cei trei supraveghetori la jocurile de noroc din Palais Royal și Mitpächter, inclusiv luxosul Frascati și Cercle de Etrangers. După ce regele francez Ludovic-Filip I a decis in 1837 sa interzica jocurile de noroc în Franța (închiderea efectivă a avut loc numai la 31 decembrie de 1838), Bénazet a fost nevoit să caute un nou domeniu de activitate. Bénazet crescut atractivitatea Baden-Baden în câțiva ani considerabil: a finanțat în 1845 o parte din linia de ramura de la Oos Baden-Baden și a asigurat că un producător de gaz de la Lyon a construi o uzinele de gaz și ar putea funcționa până 1871st La 9 octombrie 1840, orașul Baden-Baden l-a numit pe Jacques Bénazet, cetățean de onoare.

IMG_0030

Trinkhalle Baden-Baden a fost construit 1839-1842 de către Heinrich Hübsch intr-un stil arhitectural complementar ca clădirea principală a spa-ului. 16 coloane corintice susțin foaierul 90 metri lungime, deschis, în care oaspeții se pot vizualiza 14 picturi murale. Ele reprezintă scene din mituri și legende din regiune. Apele de la Trinkhalle se spune ca au puteri curative.

IMG_0032

Trinkhalle Baden-Baden a fost construit 1839-1842 de către Heinrich Hübsch intr-un stil arhitectural complementar ca clădirea principală a spa-ului. 16 coloane corintice susțin foaierul 90 metri lungime, deschis, în care oaspeții se pot vizualiza 14 picturi murale. Ele reprezintă scene din mituri și legende din regiune. Apele de la Trinkhalle se spune ca au puteri curative.
Covorul rosu se intinde in tot centrul turistic

IMG_0035

Dimineata ploioasa in Baden-Baden.
Capela Ortodoxa Romana „Michael Sturdza”, ridicata intre anii 1863-1866, dupa planurile arhitectului Leo von Klenze . Capela, o superba biserica in stil neoclasic, a fost construita de domnitorul Mihail Sturdza. Este o bijuterie arhitectonica romaneasca, ce a strajuit locul unde s-a desfasurat Reuniunea NATO la nivel inalt din Baden-Baden.
Stema familiei Sturdza, aflata pe lateralul Capelei.
Am asistat la increstinarea unui prunc cu parinti mama sasoaica iar tatal alsacian. Dupa slujba, tatal si nasul de botez au aruncat apa din cristelnita la radacina unui copac. Cristelnita din imagine are 150 de anti vechime.
Nori si aburi ce ies din muntii padurea Neagra. Vedere de pe dealul unde este situata Capela „Michael Sturdza”
Inceput de toamna la Baden-Baden
Radacina unui sequoia
IMG_0044La 55 de km de Baden-Baden, pe autostrada ce taie Padurea Neagra, autostrada construita de Hitler, se afla Mummelsee, un fel de Lacul Sf. Ana de la noi. Simbolurile locului sunt ceasul cu cuc, vrajitoarele si o palarie cu cozi impletite si cu fructe pe cap. http://mummelsee.de/en/
IMG_0045Lacul Mummelsee http://mummelsee.de/en/
Lacul Mummelsee http://mummelsee.de/en/
Lacul Mummelsee http://mummelsee.de/en/
Cu ghidul la o paine pe vatra si carnati de mistret si de caprioara. Nu are rost sa va spun ce gusturi, ce arome. Toata vara, aici e plin de motociclisti.
Panorama de pe muntele Merkur. Vedere asupra Baden-Baden.
IMG_0050Baden-Baden – centrul – vazut de pe muntele Merkur
IMG_0051Trasura pentru turisti, in fata teatrului din Baden-Baden
IMG_0052O binemeritata pauza sus pe muntele Merkur
IMG_0053Vedere inspre muntii Padurea Neagra
IMG_0054Sus pe muntele Merkur, vin foarte multi cu parapanta. De aici isi dau drumul spre vale. Orasul Baden-Baden in fundal.
IMG_0055Nori deasupra Baden-Baden
IMG_0056Parapantist planand deasupra orasului.
IMG_0057In funicularul Merkurbergbahn la coborare.
IMG_0058Stalp in parcarea subterana de la Caracalla Therme. Urmele lasate pe stalp de bolizii ce populeaza parcarea.
IMG_0059Caracalla Therme, un spa cu ape termale, cu diferite cascade, jeturi, curenti, jacuzzi, cu sauna, cu salina pentru toate grupele de muschi. Dupa doua ore petrecute in therme, cred ca am slabit jumatate de kg.

IMG_0060

IMG_0061Strada la inceput de toamna in Baden-Baden
IMG_0062Arhitectura in Baden-Baden
IMG_0063Un fel de Strada Sforii din Brasov.
IMG_0064Biergarden in centrul turistic. Terasa la care Vadim Tudor mergea frecvent.
IMG_0065Biergarden, intrarea secundara.
IMG_0066Statuia lui Otto von Bismarck “Otto Eduard Leopold, printul de Bismarck, Duce de Lauenburg (1 aprilie 1815 – 30 iulie 1898), cunoscut sub numele de Otto von Bismarck, a fost un om de stat prusian conservator care a dominat afacerile germane și europene din 1860 până în 1890. În 1860 el a pornit o serie de războaie pentru unificarea statelelor germane (cu excepția Austriei) într-un puternic imperiu german sub conducerea prusacă.” Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck
IMG_0070Prin centru. Statuia lui Otto von Bismarck in fundal.
IMG_0067Resedinta Gogol. In planul doi se vede statuia lui Otto von Bismarck

 

 

IMG_0069Hotel foarte vechi in centru. Arhitectura, zidurile, totul este de facura veche dar excelent intretinute.
IMG_0071Moda pe strasse
IMG_0072Haus Victoria in Leopoldsplatz, Baden-Baden Cladire in stil englezesc in centru.

Comments

comments